Communiceren doen wij vaak door middel van geluid. We praten om onze verhalen te delen, we bespelen instrumenten om met muziek te imponeren en je magnetron gebruikt geluid om jou te vertellen dat het eten klaar is. Dit zijn de geluiden die wij kunnen horen, maar hoe zit het met de geluiden die wij niet kunnen horen? Olifanten gebruiken infrageluid (hele lage tonen) om met elkaar te communiceren, radio’s gebruiken radiogolven om de muziek van radiostations op te pikken en we gebruiken echografie om een beeld te schetsen van baby’s in de buik van hun moeder.

Tijdens de workshop op het Media Art Festival gaan kinderen (en op wens ook volwassenen) op zoek naar deze verborgen geluiden en onzichtbare signalen om ze te onthullen. Onder leiding van mediakunstenaars Mark Buitenwerf en Romy Joya Kuldip Singh krijgen groepen een rondleiding door onze MAF Young Masters expositie en maken zij tijdens een workshop zelf communicatieapparatuur. Deze zelfgebouwde apparaten worden verwerkt en een grote geluidskunst installatie die wij presenteren op het LUNA Lichtfestival in het centrum van Leeuwarden. Basisscholen kunnen dit programma via Schoolkade boeken.

Een rondleiding of workshop boeken
Voor alle andere groepen bieden wij verrassende rondleidingen en workshops op maat. Wil je alvast reserveren of hier meer over weten? Neem dan contact op met mediaartfriesland@gmail.com.

 

Volg ons: