Zaterdag 1 december 13.00-18.00 uur

StoryCode The Netherlands

New Noardic Wave, Minor Transmedia storytelling (NHL Stenden Hogeschool) organiseren de eerste Nederlandse editie van het internationale event StoryCode op het Media Art Festival! Bij StoryCode ontdek je het spannende gebied tussen storytelling en technologie.

Toegang tot het evenement is gratis. 

StoryCode is een internationaal netwerk van hubs. Sinds kort hosten NHL Stenden Hogeschool en New Noardic Wave de eerste hub in Nederland. Voor meer info: http://www.storycode.org

PROGRAMMA


  • 13.00 – 13.30 inloop (VJ en DJ)
  • 13.30 – 14.15   Flash Academy: Worldbuilding! Wat is het en hoe wordt het ingezet bij film.

(dutch spoken)

Inception, Minority Report en Lord of the Rings, het zijn allemaal voorbeelden van films die ontstaan zijn vanuit worldbuilding. Worldbuilding is een designstrategie waarbij er een wereld wordt gecreëerd die het uitgangspunt is voor verschillende onderdelen van een film, zoals script, dialoog en storyboards.

Robert Keun (docent Transmedia Storytelling, CMD, NHLStenden) zal in een korte interactieve lezing het fenomeen duiden met voorbeelden en aangeven hoe we het verder kunnen gebruiken.

Studenten van de Minor Transmedia Storytelling (NHLStenden Hogeschool) organiseerden een worldbuilding experience tijdens het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden. In een presentatie laten ze zien wat ze hebben gedaan en wat de resultaten waren.

  • 15.00 – 15.30 Flash Academy: Battle of the North (concept-presentatie)

(dutch spoken)

Jochem Wouda komt namens Omrop Fryslân vertellen over Battle of the North. Een nieuw concept waarbij de eeuwenoude strijd tussen Friesland en Groningen het uitgangspunt is voor een interactief en transmediaal mediaproject. Dit alles met een flinke knipoog.

  • 16.00u – 17.00 Keynote: Steven Pemberton – THE FIRST MAN OF THE INTERNET 

(english spoken)

Steven Pemberton is internetpionier en wiskundige bij het WIC. Steven zorgde er 30 jaar geleden mede voor dat Nederland als tweede land werd aangesloten op het internet en heeft daarmee een bijzondere ontwikkeling in gang gezet. Inmiddels is het internet onmisbaar geworden. Pemberton komt vertellen over de ontwikkeling van de internet(r)evolutie en geeft je een inkijkje in zijn toekomstvisie van het internet. Check hier de uitzending bij Één Vandaag met Steven Pemberton!

  • 17.00 Borrel met VJ en DJ

VJ’s zijn studenten van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool, Leeuwarden) die tijdens de ‘VideoGlitchNoiseAnalogue’ workshop die eerder werd gehouden ontdekten hoe ze met oud analoog video-apparatuur waanzinnige visuals kunnen maken.

  • 17.20 –  17. 40 Word Art performance ‘Dichter bij Leeuwarden’

Een groep studenten van de minor Transmedia Storytelling van CMD ontwikkelen nieuwe concepten om de word-art community in Leeuwarden zichtbaar te maken. Op StoryCode doen ze een experiment.

Tussen het programma door kun je natuurlijk ook de expositie op het Media Art Festival bewonderen.

 

Volg ons: